Veien ut av gjeld kan være et forbrukslån

Det er usikre tider økonomisk, og økonomi og forbruk er et hett tema i disse tider. Nordmenn har blitt mer bevisste på sparing og det å ha en bufferkonto; men det som ikke snakkes mye om, er å bli gjeldsfri. I denne artikkelen skal vi se på hvordan et forbrukslån kan være en god start på veieen for noen.

Ikke lån deg ut av gjeld – men få en god start

En tommelfingerregel er at det ikke lønner seg å låne mer for å betale gjeld. Men et forbrukslån https://www.nettavisen.no/forbrukslån/ kan være en god start dersom du har mye gjeld som har høyere rente enn forbrukslånet. Da blir forbrukslånet en ny start, som en refinansiering. Merk at det kun lønner seg dersom du har en plan for hvordan du skal betale tilbake. Hvis du fortsetter å låne vil det ikke hjelpe.

Trenger dere to biler?

I lange tid har bilen vært del av vår husholdning. I dag har de fleste husholdninger to biler – og mange har dyre lån på kredittkort og bil for at det skal gå rundt.

Faktisk har husholdninger så mye gjeld, at kredittkortgjeld har nådd historisk høye nivåer – aldri før har vi hatt så mye kredittkortgjeld, verken innenlands eller utenlands.

For å bli gjeldfri, kanskje dere klarer dere med én bil?