Burde jeg studere historie?

Det er nok mange som går rundt og tenker på hva de skal studere for tiden, men et spørsmål du bør stille deg selv er: “Burde jeg studere historie?”. Dette er noe vi skal svare på i denne artikkelen her.

Hvorfor bør jeg studere historie?

Det du bør huske på, er at det finnes historie innenfor hvert eneste tema. Mange tenker at historie kun er den historien vi lærer på skolen, men det finnes så mange ulike sjangere innenfor historie. Hvis du er usikker så bare sjekk hva som tilbys på ditt lokale universitet eller din lokale høyskole, du vil bli svært overrasket.

Grunnen til at du bør studere historie er at du kommer til å lære så mye mer om et tema du faktisk bryr deg om. Er det for eksempel kvinnehistorie eller informasjonshistorie så finnes det noe for deg der ute. Historie som fag har et såpass stort potensiale at du kan lære deg nesten hva som helst.

Hva kan jeg bruke historie til?

Det er så utrolig mye du kan bruke historie til. Du kan bli lærer, du kan skrive bøker, du kan bli politiker etc. Uansett hva du har lyst til å bli, kan en utdannelse innen historie hjelpe deg. Det vil hjelpe deg å sette ting i perspektiv, men det vil også hjelpe deg å skjønne hvor verden er på vei.

Grunnen til at det finnes så mange historiefag der ute, er rett og slett fordi historie er viktig. Selv om det ikke gir deg en jobb med ene eneste gang, så kan historie hjelpe deg å forstå ditt syn på verden enda bedre. Og om ikke det er noe vi alle kan bli bedre på, så vet ikke vi.

Vi anbefaler deg absolutt å studere historie på alle mulige måter!